Programma van de Kindervakantiespelen van 2021

Maandag 16 augustus 10:00u tot 15:30u voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Vandaag staat alles in het teken van later, want het thema is: “De Toekomst”. De kinderen gaan een hut bouwen in dit thema. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een vliegende auto, een ruimte raket en dergelijke.

De kinderen gaan in groepjes hutten bouwen. Zij kunnen gereedschap meenemen (hamer, nijptang, spijkers) voor de hut. Je mag géén verf van thuis meenemen! 

Het is een wedstrijd, dus doe je best en maak de mooiste hut! Trek wel oude kleding aan en dichte schoenen want je kunt vies worden. 

Je moet een lunchpakket meenemen voor tussen de middag.

We verzamelen in de hal van Verburch, bij de hoofdingang. Fietsen in de fietsenstalling bij de hoofdingang!! 

Dinsdag 17 augustus van 9:30u tot 14:30u voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Deze dag kunnen de bouwsels versierd worden en kunnen de kinderen allerlei verschillende creatieve activiteiten doen. Misschien kun je wel iets moois maken voor in de hut?  Natuurlijk is er voor de beste hut een prijsje te verdienen. Het is verboden om alcoholische dranken mee te nemen als versiering voor de hut of voor de jury!!

Ook moet je oude kleding aan doen en een lunchpakket meenemen voor tussen de middag. Plaats: Sportpark Verburch te Poeldijk.

Woensdag 18 augustus van 10.45u tot 13:00u voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

We houden een leuke Vossenjacht!! Er lopen verschillende verklede mensen rond in Poeldijk en de bedoeling is dat je deze met je groepje vindt. 

Doe goede wandelschoenen aan en neem eventueel iets kleins te eten en drinken mee.

Je mag natuurlijk verkleed komen!!

Plaats: verzamelen bij De Veiling

Heeft u een kostuum dat past in het thema De Toekomst, dat wij mogen lenen voor deze vossenjacht, neem dan even contact op met Alex Kok(06-30828125) of stuur ons een mailtje.

Donderdag 19 augustus van 8:45u tot 16:00u voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Er wordt vandaag gerend, geklommen, geklauterd en gepeddeld, want we gaan survivallen!! Dit doen we op het terrein van 2sur5 in Wateringen. Deze dag mag je niet meedoen als je géén zwemdiploma hebt…Wel jammer, maar we moeten denken aan de veiligheid van de kinderen.

Vergeet geen oude kleding, lange broek en dichte schoenen (?dus géén sandalen!) aan te doen, want je kunt erg vies worden. Je kunt droge kleding en een handdoek meenemen, anders moet je met natte kleding naar huis. Er is heel beperkte gelegenheid tot schoonspoelen.

Ook een eigen lunchpakket moet je niet vergeten! 

Plaats: We verzamelen op het parkeerterrein van 2sur5 in Wateringen (Poeldijkseweg 29 in Wateringen).

Het parkeerterrein van 2sur5 en de doodlopende ventweg naar 2sur5 zijn die ochtend en middag (dus tijdens het wegbrengen en ophalen) afgesloten voor autoverkeer.

Op het kleine parkeerterrein en de smalle weg ontstaan anders gevaarlijke situaties en de veiligheid van de kinderen staat voorop! Wij vragen u daarom zoveel mogelijk met de fiets te komen (deze kunnen wel op het parkeerterrein van 2sur5 worden gestald) of te carpoolen. Parkeren kunt u in de wijk rondom basisschool Pius X. Wij zorgen voor klaar-overs, waardoor een veilige oversteek van de kinderen mogelijk is.

De kinderen moeten ’s-middags opgehaald worden op deze parkeerplaats. Denkt u er dan aan dat het parkeerterrein en de ventweg afgesloten zijn voor autoverkeer!

Vrijdag 20 augustus van 9:45u tot 16:30u voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Traditiegetrouw gaan we op de laatste dag naar Drievliet!!  We verzamelen net als vorig jaar in Drievliet om 9:45 uur bij de hoofdingang. U dient zelf het vervoer naar Drievliet te regelen. Ook vandaag moet je voor een eigen lunchpakket zorgen. Je kunt droge kleding en een handdoek meenemen want er zijn veel waterspellen bij Drievliet.

Kinderen vanaf 9 jaar en/of kinderen die volgend schooljaar naar groep 6 gaan, mogen zonder jeugdleiding lopen in Drievliet. Om te zorgen dat de kinderen opvallen in het park, willen we u vragen uw kind een oranje of rood T-shirt aan te doen. Graag ’s-ochtends uw kind zich laten melden bij de leiding van de KVS. Om 16:30 uur verzamelen wij met de kinderen bij de kassa‘s van Drievliet!!  

Wij kunnen niet meer voor uitrijmunten voor het parkeerterrein zorgen, dus u kunt op eigen kosten op het parkeerterrein gaan staan of parkeren vóór de slagbomen en vanaf daar uw kind ophalen!!  

Mocht u van plan zijn om zelf overdag ook naar Drievliet te komen, het volgende: 

Wij willen graag het overzicht bewaren over de deelnemende kinderen, dus wij verzoeken u de kinderen wel de hele dag in de groep bij de jeugdleiding te laten, ook tijdens de lunch. Nb: Als u in het bezit bent van een abonnement van Drievliet zouden wij deze graag willen gebruiken. 

Nog een paar praktische dingen:

Het meedoen aan de kindervakantieweek is op eigen risico. We gaan er vanuit dat alle kinderen een WA- en ongevallenverzekering hebben.

  • Het is niet toegestaan om mobiele telefoons, computerspellen, energiedrankjes of MP-3 mee te nemen.
  • Laat waardevolle spullen thuis, zodat deze niet kwijtraken of beschadigen.
  • Wij zijn als bestuur niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor zoekgeraakte of beschadigde persoonlijke bezittingen.
  • De activiteiten vinden op verschillende locaties plaats, dus kijk goed in het programma waar je die dag moet zijn!
  • Zorg dat u uw kind op tijd brengt en ophaalt.
  • Zorg dat u de hele week telefonisch bereikbaar bent op de nummers die u opgeeft!!
  • Er is de hele week EHBO aanwezig.
  • De bedoeling is dat we er een gezellige week van maken, mochten wij vinden dat kinderen zich niet gedragen melden wij dit bij de ouders…

Zijn er nog vragen of andere zaken? Er kan altijd contact opgenomen worden met de leden van het bestuur.

We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien tijdens de vakantieweek!!